Hlavní obsah

Rodina irácké Miss ze strachu o život uprchla ze země. Jen kvůli fotce s Izraelkou

– Bagdád/Tel Aviv

Příbuzní irácké královny krásy Sará Idanové uprchli kvůli výhružkám do Spojených států. Důvodem je zloba, kterou v Iráku vyvolal snímek Idanové s izraelskou Miss Adar Gandelsmanovou. S odvoláním na obě královny krásy o tom informovala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Společná fotka irácké Miss Sará Idanové s izraelskou Miss Adar Gandelsmanovou

Článek

Široce sdílená fotka vadila Iráčanům, kteří se na ni dívali prizmatem zakořeněných arabsko-židovských sporů. Neupřesnění členové rodiny 27leté Idanové se proto z důvodu bezpečnosti dočasně uchýlili do USA, oznámila izraelská média s odkazem na Gandelsmanovou.

Idanová informaci potvrdila na Twitteru. „Nejsem první ani poslední osobou, která je vystavena pronásledování kvůli záležitosti osobní svobody,” napsala rodačka z Bagdádu, která sama žije střídavě v USA.

Obě ženy si pořídily společnou selfie v polovině listopadu během soutěže Miss Universe v americkém Las Vegas. Snímek obletěl internet, doplněný o vzkaz Idanové, jenž zněl „Mír a lásku od Miss Iráku a Miss Izraele”.

S Izraelkou, a navíc v bikinách

V muslimském Iráku ale fotografie vyvolala velkou nevoli, a to i proto, že Idanovou zachycuje v bikinách. Idanová pak uvedla, že selfie měla jen vyjádřit její touhu po míru mezi všemi zeměmi. Podle ní nešlo o vyjádření podpory izraelské vládě, kterou většina vyznavačů islámu kritizuje za útlak Palestinců.

„Je to velmi inteligentní žena a udělala to, aby lidé pochopili, že je možné žít společně,” řekla o Idanové Gandelsmanová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám