Hlavní obsah

Další porážka Islámského státu. Dobyli jsme Dajr az-Zaur, oznámila syrská armáda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek
Aktualizováno

Syrská vláda v pátek oznámila úspěšné dobytí města Dajr az-Zaur z područí Islámského státu. Bojovníci samozvaného chalífátu tak přišli o další významnou městskou baštu. Na ústupu jsou také v Iráku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Boje o město Dajr az-Zaur v SýriiVideo: Reuters

 
Článek

„Ozbrojené síly ve spolupráci se spojeneckými zcela osvobodily město Dajr az-Zaur ze spárů teroristické organizace Islámský stát,“ citovala agentura Reuters nejmenovaný armádní zdroj. Ulice a domy ve městě nyní procházejí speciální jednotky a čistí je od nastražených náloží a nevybuchlé munice, doplnil zdroj.

O dobytí města na západním břehu Eufratu informovala už ve čtvrtek syrská exilová skupina SOHR. [celá zpráva]

Foto: SANA, Reuters

Syrské vládní síly v dobyté oblasti Aleppa

Dajr az-Zaur je největší a nejvýznamnější město ve východní Sýrii a středisko ropné výroby.

Ofenzíva v Iráku

Syrská armáda nyní postupuje proti další državě IS, městu Albu Kamal. Nadále ji při tom podporuje ruské letectvo a íránské a šíitské milice. Pokračují také boje o Majádín.

Islámský stát je v defenzivě také na irácké straně. Irácká armáda v pátek oznámila zahájení své konečné ofenzívy proti silám chalífátu. Vojsko vstoupilo do pohraničního města Káim a obsadilo také blízký hraniční přechod. Cílem operace je rovněž dobytí města Ráva.

Reklama

Související témata:

Související články

OSN viní syrský režim z útoku sarinem

Organizace spojených národů (OSN) obvinila ve své aktuální zprávě syrský režim z odpovědnosti za dubnový chemický útok nerovovým plynem sarin. V provincii...

Výběr článků

Načítám