Hlavní obsah

Povstalci sestřelili syrské letadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek

Povstalci na jihu Sýrie v blízkost oblasti, kde platí příměří, sestřelili syrský vojenský letoun. Jejich prohlášení podle agentury AFP potvrdila exilová organizace SOHR.

Foto: Profimedia.cz

Letoun syrského letectva

Článek

„Letadlo bylo sestřeleno a dopadlo na území kontrolované režimem. O pilotovi nemáme žádné informace,“ oznámil zástupce Sil mučedníka Ahmada al-Abda. Podle SOHR došlo k sestřelení na pomezí provincií Damašek a Suvajda.

Není jasné, o jaké letadlo se jedná.

Na jihozápadě Sýrie platí od neděle příměří dojednané Spojenými státy a Ruskem. Izraelský server Debkafile, který o vojenské situaci při izraelských a jordánských hranicích podrobně informuje, však v pondělí uvedl, že u Suvajdy klid zbraní nevydržel, když 5. obrněná divize syrské armády podporovaná milicemi libanonského Hizballáhu zaútočila na povstalce.

Jejich úder podle zdrojů serveru přišel poté, co jordánská strana využila příměří k novým zbrojním dodávkám rebelům ve městě Dará.

Tažení se soustředilo na zemědělský sever provincie Suvajda a vládní a provládní vojska za několik hodin dobyla několik vesnic a menších měst. Povstalci, tvořeni většinou bojovníky Syrských demokratických sil podporovaných USA a Jordánskem, se stáhli.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám