Hlavní obsah

V Sýrii zemřelo i přes příměří během jediného dne 43 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek

Nejméně 43 lidí, převážně civilistů, přišlo o život při mohutném výbuchu na severu Sýrie. Další desítky lidí utrpěly zranění, informovaly agentury a syrská exilová organizace, která situaci v zemi sleduje z Londýna.

Foto: ČTK/AP

Občanskou válkou zdecimovaná Sýrie

Článek

Mezi oběťmi atentátu na rušném tržišti v městě Azaz u hranice s Tureckem, které je v držení umírněných povstalců, je také nejméně šest rebelů. Další těla jsou natolik zuhelnatělá, že je není možné zběžně identifikovat, napsala agentura AFP.

Podle agentury Reuters explodoval kamión s palivovou cisternou. Turecká soukromá agentura Dogan uvedla, že vybuchla bomba nastražená ve vozidle a že za útok může radikální Islámský stát. Ten se ale zatím k atentátu nepřihlásil.

Turecká státní agentura Anadolu s odvoláním na lékařské zdroje hovoří dokonce o 60 mrtvých a více než 50 zraněných. Skoro polovina ze zraněných byla převezena do nemocnice v blízkém tureckém Kilisu.

Související témata:

Foto: SANA/Handout, Reuters

Syrský prezident Bašár Asad

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Od 30. prosince panuje příměří mezi syrskou vládou a umírněnými povstalci, které zprostředkovaly Rusko, Turecko a Írán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám