Hlavní obsah

V Iráku objevili padesát masových hrobů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Víc než 50 masových hrobů bylo objeveno v Iráku na území dříve ovládaném příslušníky Islámského státu (IS). Tři z hrobů leží na fotbalovém hřišti v městě Ramádí, řekl v pátek zvláštní vyslanec OSN v Iráku Ján Kubiš.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Irácké Ramádí na snímku z konce prosince, kdy o něj irácké jednotky sváděly těžké boje s Islámským státem. Tři z masových hrobů byly objeveny na fotbalovém hřišti v tomto městě.

Článek

Důkazy o "ohavných zločinech" spáchaných radikály se hromadí, upozornil bývalý slovenský ministr zahraničí před Radou bezpečnosti OSN.

Podle něho bylo doposud nalezeno více než 50 masových hrobů v různých místech v Iráku. Zatím je ale předčasné hovořit i odhadem o množství těl, které v nich leží. V případě Ramádí jde o čtyři desítky mrtvých.

Ramádí, které leží západně od Bagdádu, dobyly irácké vládní síly nazpět koncem loňského roku po měsících těžkých bojů. [celá zpráva]

Související témata:

Foto: Reuters

bojovník Islámského státu v Iráku a v Levantě s jeho vlajkou v syrské Rakce

Foto: Ahmed Saad, Reuters

Demonstrace na podporu dosavadního premiéra Núrího Málikího v Bagdádu

Irácká armáda s pomocí letectva USA a jejich spojenců dobyla v poslední době velké části území na IS.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám