Hlavní obsah

Mrakodrap ve Spojených arabských emirátech zachvátil požár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubaj
Aktualizováno

Obytný komplex Adžmán One severně od Dubaje ve Spojených arabských emirátech zasáhl rozsáhlý požár. Plameny v pondělí večer za přispění silného větru poškodily dva sousedící mrakodrapy, napsal server Gulf News.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Mrakodrap Adžmán One ve Spojených arabských emirátech zasáhl rozsáhlý požárVideo: AP

 
Článek

Plameny vyvolaly paniku mezi obyvateli dvou zasažených výškových budov, uvedla televize Al-Džazíra.

„Jsme všichni velice rozrušeni. Přišli jsme o všechno," řekla serveru Gulf News jedna z obyvatelek. „Zachránil jsem jen šaty, co mám na sobě,“ dodal další.

Oheň vypukl v mrakodrapu Adžmán One, který je součástí komplexu dvanácti obytných výškových budov se zhruba třemi tisíci byty.

Požár se rychle rozšířil přes několik pater a následně přeskočil i na vedlejší budovu.

„Ambulance a hasiči přijeli rychle a situaci dostali pod kontrolu, ale požár je rozsáhlý a nějaký čas zabere, než ho celý uhasí,” řekl Al-Džazíře Aqbar Qazí, jeden z obyvatel.

Záchranáři obyvatele evakuovali, pět lidí utrpělo drobnější poranění.

Dubajské úřady v úterý ráno uvedly, že oheň se podařilo dostat pod kontrolu, hasiči jsou ale stále na místě a požářiště chladí.

Je to už třetí takový požár v rozmezí necelého roku. Naposledy 31. prosince krátce před začátkem oslav Nového roku hořelo v Dubaji v pětihvězdičkovém hotelu.

 

Reklama

Výběr článků

Načítám