Hlavní obsah

V centru Istanbulu spadl pětipatrový dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Istanbul
Aktualizováno

Pětipatrový dům se v pátek zřítil v centru Istanbulu v ulici Zambak u známého náměstí Taksim. Uvedl to list Hurriyet. O obětech se nezmínil. Podle některých zpráv se zřítily dva domy, které spolu sousedily.

Foto: Osman Orsal, Reuters

Turecká záchranka.

Článek

Pětipatrový dům byl podle listu prázdný, ale v přízemí byly obchody. Při zřícení stavby se  propadl i strop přízemí, kde byla kavárna. Zbytek domu sloužil prý jako penzión.

Na místě tragédie zasahují hasiči a záchranáři.

Starosta čtvrti, kde dům stál, uvedl, že nemá hlášena žádná zranění. Starosta Istanbulu Vasip Şahin prohlásil, že podle prvních informací v domě nikdo nebyl.

"Doufáme, že uvnitř nikdo nebyl," uvedl Şahin. Lidé, kteří byli uvnitř, byli podle něj včas varováni, a mohli tedy budovy včas opustit. Na hrozící nebezpečí je upozornili ti, kteří byli v tu chvíli venku. „Lidé na parkovišti ucítili otřesy, a mohli tak ostatní upozornit, aby prostor opustili," řekl starosta čtvrti Misbah Demircan.

Dům se nacházel v jedné z nejrušnějších částí Istanbulu, ulice Zambak ústí na pěší zónu Istiklal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám