Hlavní obsah

Izraelský Arab přeletěl na paraglidu do Sýrie

Jeruzalém

Třiadvacetiletému izraelskému Arabovi se podařilo v sobotu večer na paraglidu přeletět na Golanských výšinách hranici se Sýrií. Rodina dostala informaci, že je v pořádku. Údajně se chce připojit k některé z radikálních skupin bojujících v Sýrii, zřejmě k Islámskému státu, uvedla izraelská tajná služba.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Izraelský Arab přelétl hranice SýrieVideo: Reuters

 
Článek

O přeletu informoval v neděli mluvčí armády Moti Almoz s tím, že jeho let zjistila armáda kolem páté dopoledne, což vedlo k rozsáhlé pátrací operaci.

Izraelci nakonec zjistili, že ho na druhé straně někdo vyzvedl. Pak dostala rodina informaci, že syn je v pořádku. „Jsme přesvědčeni, že plánoval přeletět na druhou stranu, aby se tam připojil k nějaké skupině,“ řekl generál.

Jeho rodina byla informací zcela konsternovaná, ale nepovažuje ji za věrohodnou. „Nikdo z rodiny nevěří verzi bezpečnostních sil, že letěl do Sýrie, aby vstoupil do řad Islámského státu,“ řekl jeden z příbuzných.

Dodal, že pochybuje o věrohodnosti zprávy: „Nikdo z rodiny nevěděl, že se učil létat.“ Nikdo ho létat neviděl.

Úlet zneklidnil izraelské bezpečnostní síly. Izraelské tajené služby zjistily, že se v posledních měsících část izraelských Arabů radikalizuje a někteří podporují Islámský stát.

Reklama

Výběr článků

Načítám