Hlavní obsah

V Sýrii padli první Rusové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně tři Rusové bojující po boku syrských vládních sil byli zabiti a několik dalších bylo zraněno při raketovém útoku na jejich pozici v pobřežní provincii Látakíja. Agentuře Reuters to řekl nejmenovaný zdroj z provládních vojenských kruhů.

Foto: ČTK/AP

Povstalec ze Syrské svobodné armády v provincii Látakíja. Ilustrační foto

Článek

Pokud by se informace potvrdila, jednalo by se pro Rusy o první smrtelný incident od začátku ruských náletů v Sýrii na konci září, uvedl Reuters. Syrská vláda ale zprávu nekomentovala, stejně jako ruské ministerstvo obrany.

Ředitel syrské exilové organizace SOHR, která z Londýna prostřednictvím svědků na místě dění v Sýrii sleduje, uvedl, že jeho zdroje potvrdily úmrtí několika Rusů.

Počty Ramí Abdar Rahmán neznal, doplnil ale, že podle něj šlo o dobrovolníky, a nikoliv o příslušníky pravidelných ruských sil. Kreml opakovaně říká, že v Sýrii nemá pozemní bojové síly.

Syrský provládní zdroj uvedl, že útok se udál v pondělí v noci v oblasti strategické vyvýšeniny Nabí Júnis. Podle něj se na místě zasaženém raketou nacházelo nejméně 20 Rusů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám