Hlavní obsah

Syrský chlapec zachránil dívku před ostřelovačem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkou pozornost vyvolalo video, které na internet umístila aktivistická televize Shaam News z válečné Sýrie. Chlapec na něm na ulici zachraňuje dívku, která se ocitla pod palbou. Odvede ji do bezpečí, i když po něm střelec pálí.

BEZ KOMENTÁŘE: Syrský chlapec zachránil při přestřelce holčičku

 
Článek

Minutu trvající snímek byl údajně pořízen ve městě Jabrúd nedaleko libanonské hranice, které ovládají umírnění povstalci. Zhruba osmiletý hoch na něm postupuje ulicí k vraku auta, za ním se schovává dívka, která je mladší než on. Kolem chlapce létají kulky, které ho ale nezastaví. Než se k autu dostane, padne chlapec dvakrát k zemi a předstírá zásah, aby střelce přelstil. Nakonec dívku odtáhne do bezpečí.

Je to ale jeden z mála snímků se šťastným koncem, který stanice Shaam News v posledních letech představila. Většina videí na jejích stránkách zachycuje zranění a úmrtí civilistů včetně malých dětí.

Válka v Sýrii zuří čtvrtým rokem a podle organizace Oxford Research v ní bylo zabito více než 11 tisíc dětí. Podle OSN je celkem obětí přes 200 tisíc. Deset a půl miliónu Syřanů ze země uteklo.

Reklama

Výběr článků

Načítám