Hlavní obsah

Hamás hrozí aerolinkám: Budeme útočit na letiště v Tel Avivu, nelétejte tam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gaza/Tel Aviv

Radikální palestinské hnutí Hamás vládnoucí v pásmu Gazy vydalo ve středu varování, že cílem jeho raketových útoků se stane i izraelské mezinárodní letiště v Tel Avivu. Letecké společnosti se mají tomuto letišti vyhýbat, pohrozil Hamás.

Foto: Profimedia.cz

Mezinárodní letiště v Lodu u Tel Avivu

Článek

Jeden z velitelů Hamásu prohlásil, že hnutí se rozhodlo „odpovědět na izraelskou agresi” tím, že letiště se pro tento den stane „cílem útoku”. Ben Gurionovo letiště v Lodu u Tel Avivu je velmi frekventované a obsluhuje lety aerolinek z celého světa včetně České republiky.

Útok na telavivské letiště má být odvetou za izraelský nálet, jehož terčem měl být šéf ozbrojeného křídla hnutí Muhammad Díf. Izraelská armáda v úterý obnovila nálety v reakci na porušení izraelsko-palestinského příměří a na ostřelování Izraele raketami odpálenými z pásma Gazy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střela vypálená z Gazy dopadla na jih IzraeleVideo: Reuters

Vzájemné útoky se odehrály ještě před nočním vypršením příměří mezi oběma stranami. Klid zbraní tentokrát už nebyl dál prodloužen. Původní pětidenní příměří vypršelo v pondělí večer a bylo prodlouženo o 24 hodin.

Hamás uvedl, že jednu raketu na letiště už vystřelil. Desítky střel dopadaly také na oblast jižního Izraele a oblast kolem Tel Avivu.

Poslední izraelské útoky si podle palestinských zdrojů vyžádaly životy nejméně devíti civilistů, včetně dítěte a ženy. Podle izraelských médií by mohlo jít o Dífovou ženu a dceru. Osud samotného šéfa ozbrojeného křídla Hamásu není znám.[celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Izraelská armáda bombardovala skladiště zbraní a odpalovací zařízení v pásmu GazyVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám