Hlavní obsah

V bojích v Sýrii zahynul velitel povstalecké armády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek

V bojích se syrskými vojáky v pondělí na jihu Sýrie přišel o život jeden z velitelů povstalecké Syrské svobodné armády (FSA). O smrti Jásira Abúda informovala syrská opozice i státní sdělovací prostředky.

Foto: Nour Fourat, Reuters

Bojovník Syrské svobodné armády odpaluje raketu.

Článek

Abúd byl původně důstojníkem syrské armády, v probíhající občanské válce se ale připojil k opozici a byl jedním ze zakladatelů FSA. Velel oddílům, které působí na syrském jihu a patří ve srovnání se skupinami islamistů k umírněným složkám opozice.

Padl v boji poblíž města Dará ležícího u hranice s Jordánskem. Provincie Dará povstala proti vládě v Damašku jako první a je považována za kolébku syrské revoluce. Armáda kontroluje část provincie, povstalci v minulých měsících obsadili starou část stejnojmenného provinčního střediska a také venkovské oblasti kolem města.

Související téma

Foto: Profimedia.cz

Aleppo v Sýrii

V Sýrii se bojuje také poblíž hranic s Izraelem. Dnes dopadly dvě střely na Izraelem kontrolovanou část Golanských výšin, ale nezpůsobily materiální škody ani nikoho nezranily.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám