Hlavní obsah

Při náletu na Rakku zahynulo sedm dětí

– Damašek

Při náletu na severosyrské město Rakka, které je v rukou rebelů, přišlo v sobotu o život 13 civilistů, mezi nimi sedm dětí. Informovaly o tom opoziční zdroje. Syrská vojenská letadla v noci na sobotu bombardovala také sunnitskou vesnici v provincii Latakíja na západě Sýrie. Zahynulo při tom 20 osob, z nichž polovina byli povstalečtí bojovníci.

Foto: Reuters

Zdemolovaná část města Homs v Sýrii.

Článek

„Třináct civilistů, z toho šest dívek a jeden chlapec ve věku od čtyř do deseti let, bylo zabito, když vojenský vrtulník shodil několik bomb na části města Rakka,” uvedla opoziční Syrská organizace pro lidská práva (OSDH). Rakka je metropolí stejnojmenné provincie a ovládá ji teroristická skupina zvaná Islámský stát v Iráku a Levantě, napsala agentura AFP.

Při nočním náletu v Latakíji bylo usmrceno deset civilistů, šest syrských bojovníků a čtyři zahraniční bojovníci, sdělila OSDH. Na místě je také podle ní mnoho těžce zraněných.

Armáda se k náletům rozhodla kvůli tomu, že povstalci v minulých dnech vstoupili do několika alávitských vesnic v této hornaté přímořské provincii. Až na několik takových vesnic prozatím celou Latákíji ovládají vládní jednotky.

Další boje jsou hlášeny ze severosyrské provincie Halab a ze dvou předměstí Damašku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám