Hlavní obsah

V Sýrii přišel o život belgický reportér

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Halab

Belgický válečný reportér Yves Debay zahynul v syrském Halabu, odkud přinášel zprávy o bojích mezi povstalci a armádou prezidenta Bašára Asada. V pátek o tom informovala televize Al-Arabíja.

Foto: Facebook

Yves Debay

Článek

Debay působil od konce 50. let v armádě, byl členem průzkumné jednotky a později velel tanku. V roce 1985 vojsko opustil a dal se na novinařinu. Debutoval dokumentem o francouzské armádě.

Následně pracoval pro různé magazíny jako válečný reportér. Podával zprávy z občanské války v Libanonu, války v Jugoslávii, obou válek v Zálivu i konfliktu v Afghánistánu. V roce 2005 ve Francii založil časopis Assault.

Boje v Sýrii trvají téměř dva roky a vyžádaly si na 60 000 mrtvých. Loni tam přišla o život také oceňovaná americká válečná reportérka Marie Colvinová. Při náletu v městě Homs s ní zemřeli i dva další zahraniční korespondenti, francouzský fotograf Rémi Ochlik a japonský reportér Mika Jamamoto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám