Hlavní obsah

Ozbrojenci v Iráku zastřelili šest mladíků, kteří si šli zaplavat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest mladých Arabů zastřelili ozbrojenci v převážně turkmenském městě na severu Iráku, když si mladíci šli zaplavat. O sobotním incidentu v neděli informovala agentura AFP odvolávající se na bezpečnostní a lékařské zdroje.

Foto: Saad Shalash , Reuters

Policie označila čin za teroristický, nikoli kriminální. Ilustrační foto

Článek

Podle policejního velitele města Tuz Churmato Chálida Hasana Bajátího šlo o "teroristický čin, nikoli kriminální". "Ti ozbrojenci na ně zaútočili, když plavali v místním bazénu," dodal Bajátí. Útočníci podle něj přijeli na motocyklech a začali střílet. Lékař z místní nemocnice potvrdil, že všechna těla zasáhlo několik kulek.

Tímto incidentem stoupl počet lidí zabitých při útocích v Iráku od začátku srpna na nejméně 113 včetně 57 příslušníků bezpečnostních sil. Jakkoli hladina násilí klesla od let 2006 až 2007, kdy dosáhla maxima, útoky zůstávají v Iráku poměrně běžné.

Ze 31 červencových dní byly útoky zaznamenány ve 27 z nich. Oficiální čísla uvádějí, že v červenci bylo zabito 325 lidí, což je nehorší měsíční bilance od srpna 2010.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám