Hlavní obsah

V Jemenu unesla Al-Káida švýcarskou učitelku

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Saná

V jemenské Hudajdě na pobřeží Rudého moře byla unesena 32letá švýcarská učitelka. Odvlekla ji skupina ozbrojených mužů, kteří výměnou za ženu požadují propuštění dvou svých spolubojovníků. Podle agentury AFP stojí za únosem teroristická organizace Al-Káida.

Foto: Ammar Awad, Reuters

Bojovníci z jemenské kmenové milice

Článek

O únosu informoval ženin průvodce s tím, že k přepadení došlo ve středu. Žena, jejíž jméno AFP nezveřejnila, byla údajně odvlečena do provincie Šabva. Při únosu prý nebyla zraněna.

"Únosci požadují propuštění zadržených souputníků ze stejného kmene," uvedl jemenský policista pro agenturu Reuters. O Al-Káidě se nezmínil. Agentuře AFP ale jeden z policistů řekl, že za únosem stojí Al-Káida.

V Jemenu jsou únosci cizinců časté, většinou ale za nimi stojí kriminální živly, které chtějí výkupné nebo osvobození svých kompliců. V zemi je však velmi aktivní Al-Káida, která některé oblasti Jemenu ovládá. Patří mezi i provincie Šabva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám