Hlavní obsah

Pět mrtvých po náletech na Gazu, palestinská raketa zranila malé dítě

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Potyčky mezi Izraelem a palestinskými radikály z pásma Gazy pokračují i ve čtvrtek. Nálety na pásmo si vyžádaly pět lidských životů, zahynuli dva velitelé Islámského džihádu a tři civilisté, z nichž jeden pašoval zbraně tunely pod hranicí mezi Gazou a Egyptem. Při palestinském ostřelování jihu židovského státu bylo zraněno malé dítě, uvedla BBC.

Foto: Mohammed Salem, Reuters

Trosky domu zasaženého při izraelském náletu na Bajt Lahíju

Článek

Palestinci odpálili od středy na jih Izraele 19 minometných granátů a raket. Střepina z jedné zranila v Aškelonu tříměsíční dítě. V posledních dnech jich na izraelské území dopadlo přes sto a vyžádaly si jednu oběť.

Foto: Ibraheem Abu Mustafa, Reuters

Truchlící příbuzní palestinských obětí

Při posledních odvetných izraelských náletech byl zabit velitel Islámského džihádu v Rafahu a ve městě Gaza. Zahynul také 65letý muž, který pašoval zboží a zřejmě i zbraně tunely u Rafahu. Izrael tvrdí, že má v hledáčku lidi, kteří stojí za ostřelováním území židovského státu a kteří pašují zbraně z Egypta. Zasažen však byl i stadión, kde zemřel jeden civilista.

Kromě pěti mrtvých si však poslední nálety vyžádaly i 15 zraněných. Jsou mezi nimi čtyři ženy a pět dětí.

Příměří domluvené v neděli ani jedna strana nedodržuje. V posledních dnech si nálety izraelských letadel a vrtulníků vyžádaly životy 15 Palestinců.

Foto: Mohammed Salem, Reuters

Trosky stadiónu zasaženého při izraelském náletu

Střety propukly poté, co ve čtvrtek palestinští bojovníci Výborů lidového odporu zaútočili na několik vozidel u Ejlatu. Překročili izraelsko-egyptskou hranici. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám