Hlavní obsah

Sebevrah v sanitce zabíjel v Iráku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagdád

Sebevražedný atentátník ve středu odpálil mohutnou nálož v sanitce ve městě Bákuba. Vjel s ní do budovy policie, jež se následně zřítila. Zabil podle BBC nejméně 12 lidí. Asi šedesát dalších osob je zraněno.

Foto: Profimedia.cz

Policejní vůz zničený výbuchem (ilustrační foto)

Článek

Většinu obětí tvoří policisté, což způsobila taktika atentátníků. Před sanitkou byl střelec, který zahájil palbu na středisko policie. Sanitka se pak dostala bez problémů do budovy. Tam byla odpálena výbušnina.Po explozi se budova zřítila.

Počet obětí zřejmě není konečný. „Další těla jsou pohřbena v ruinách,“ řekl mluvčí guvernéra provincie Dijála, jejíž je Bákuba správním střediskem.

Atentátník útočil den poté, co jiný zabil v Tikrítu šedesát policejních rekrutů a dalších sto jich zranil. [celá zpráva]

Úterní útok byl jedním z nejhorších atentátů v Iráku za poslední dobu, měl tragičtější následky než říjnové obsazení kostela v Bagdádu. Při pokusu o osvobození zadržovaných tehdy zahynulo padesát rukojmí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám