Hlavní obsah

Izraelci zabili omylem v posteli palestinského seniora

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hebron/Jeruzalém

Při razii v Hebronu byl v pátek ráno zastřelen 67letý Palestinec Amir Kavasmi. Podle agentury Reuters byl zabit ve své posteli. Izraelská armáda se omluvila.

Foto: Profimedia.cz

Izraelští vojáci

Článek

„Byl zabit Palestinec v jednom z domů teroristů. Izraelské obranné síly se omlouvají za důsledky incidentu,“ stojí v prohlášení armády. Ta nařídila vyšetřování, uvádí BBC.

Žena zabitého Palestince řekla, že před svítáním slyšela palbu a pak viděla, jak její manžel leží v tratolišti krve. „Modlila jsem se, když vstoupili. Nevěděla jsem, jak otevřeli dveře. Dali mi ruku na ústa a pušku přiložili k hlavě. Byla jsem šokována. Neumožnili mi ani mluvit. Když jsem se ptala, co udělali, řekli mi, ať mlčím,“ sdělila tiskové agentuře Reuters.

Izrael podnikl razii v Hebronu šest dní poté, co Palestinská samospráva propustila z vězení šest radikálů podporujících hnutí Hamás. Mrtvý žil v sousedství jednoho z propuštěných.

Hamás činí za smrt seniora odpovědné Izrael a Palestinskou samosprávu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám