Hlavní obsah

Osm turistů zahynulo v rozpůleném egyptském autobusu

Novinky, aš, pst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira

Při nedělní nehodě turistického autobusu zahynulo v Egyptě osm amerických turistů. Dalších 21 lidí bylo zraněno, uvedla televize CNN s odkazem na egyptské ministerstvo vnitra. Autobus narazil do odstaveného nákladního automobilu před Asuánem, napsala AFP.

Foto: Reuters

Autobus přišel o celý bok

Článek

Ve třech autobusech jelo celkem 116 amerických turistů. Prostřední autobus s 37 turisty mířící do Abú Simbelu narazil 30 kilometrů od Asuánu do odstaveného porouchaného sklápěče plného písku. Ztratil celý pravý bok.

Při nehodě zahynulo šest žen a dva muži. Zraněno bylo dalších devatenáct turistů a, řidič autobusu a průvodce. Čtyři ze zraněných jsou v kritickém stavu. Byli přepraveni do vojenské nemocnice v Asuánu a další letecky do nemocnice v Káhiře.

Cestování po egyptských silnicích je rizikové především v noci, protože  egyptští řidiči v případě poruchy nechávají své vozy odstavené na silnici bez jakéhokoli osvětlení. Protijedoucí kamióny pak mají na poměrně úzkých silnicích zvyk přibližně na vzdálenost několik desítek metrů probliknout protijedoucí řidiče dálkovými světly. Při oslnění však řidič ztratí výhled a může přehlédnout odstavený náklaďák nebo nebezpečnou návěj písku. Poslední tragická havárie není první svého druhu v Egyptě.

Foto: Reuters

Trosky autobusu u kamiónu s nímž se srazil.

Foto: Reuters

Autobus přišel o celý bok

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám