Hlavní obsah

Obětí lavin v Afghánistánu je již přes 160

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul
Aktualizováno

Afghánské úřady ve středu oznámily, že počet obětí lavin v průsmyku Salang se vyšplhal na 166, uvedla ve středu agentura AP. Dosud se hovořilo o 70 mrtvých. Zraněno bylo 84 osob, na 2600 lidí uvízlých na horské silnici a v tunelu muselo být vyproštěno.

Článek

Sedmnáct lavin se sesunulo po silném sněžení v pondělí v průsmyku Salang, kudy vede ve výšce 3300 metrů nad mořem spojnice mezi Kábulem a severoafghánským městem Mazáre Šaríf.

Mluvčí ministerstva vnitra Zamarí Bašary upřesnil, že se podařilo uvolnit už přes dva a půl kilometru silnice v průsmyku Salang, aby mohly na místo přijet sanitky, buldozery a další technika potřebná pro odklízení sněhu, uvedla ČTK.

Její součástí je i stejnojmenný tunel, v němž uvízlo přes 200 nákladních vozidel, autobusů i automobilů. Přibližně stovka vozidel je uvězněna na volné silnici. Zatímco lidem v autech na silnici hrozí umrznutí, v tunelu se dusí výfukovými plyny.

Policistům a dalším záchranářům pomáhá na 600 vojáků se čtyřmi vrtulníky, několika sanitkami a buldozery. Práci jim ztěžují další pády lavin.

Reklama

Související témata:

Související články

Laviny mohly zabít v Afghánistánu až 70 lidí

Až sedmdesát obětí si mohly vyžádat pády lavin v afghánském průsmyku Salang, oznámila v úterý agentura AP s odvoláním na oficiální zdroje. Záchranáři zatím...

Výběr článků

Načítám