Hlavní obsah

Sebevražedný atentátník zabil v Bagdádu 18 lidí

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagdád
Aktualizováno

Po úterním trojitém atentátu v Bagdádu, který si vyžádal 41 obětí, zažilo irácké hlavní město v úterý další útok. Sebevražedný atentátník se odpálil v autě naplněném výbušninami ve čtvrti Karradá u institutu soudního lékařství, uvedla BBC. Při útoku zahynulo nejméně 18 osob a přibližně 80 dalších utrpělo zranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sebevražedný útočník zabil v Bagdádu 17 lidíVideo: Reuters

 
Článek

Atentátník s autem plným výbušnin se nečekaně pokusil projet kontrolním stanovištěm policie a zamířit s vozem k budově kriminální policie, kde je ústav soudního lékařství a kde sídlí forenzní experti. V tu chvíli odpálil nálož ve voze.

"V 10:45 sebevražedný atentátník jel se svým vozidlem k budově institutu " řekl mluvčí ministerstva vnitra. Po nárazu do betonové bariéryodpálil nálož.

Podle některých zpráv je budova vážně poškozena a počet obětí může ještě vzrůst. "Krátce po výbuchu dům spadl," řekl představitel ministerstva vnitra tiskové agentuře AFP. "V institutu většinou pracují desítky lidí," dodal ještě. Budova už byla v minulosti terčem dvou podobných útoků.

Mezi stávajícími sedmnácti mrtvými jsou tři policisté.

Foto: Saad Shalash, Reuters

Hotel Babylon poničený při pondělním atentátu

Počet obětí pondělního útoku na tři hotely podle ČTK vzrostl z 36 na 41. Zraněných je podle posledních zpráv 106. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám