Hlavní obsah

Vůdce sekty byl zatčen kvůli zneužívání žen a dětí v Izraeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Izraelská policie oznámila zatčení vůdce sekty, podezřelého ze zotročování a sexuálního zneužívání desítek žen a dětí. Ty podle izraelských médií držel násilím v hrozivých podmínkách a policie ho podezřívá, že znásilňoval i své těhotné dcery.

Článek

"Policie devětapadesátiletého Goela Ratzona obvinila z násilného zadržování 17 žen a 40 dětí v několika bytech v oblasti Tel Avivu," řekl policejní mluvčí Micky Rosenfeld. Policie mimo jiné objevila deset žen a 17 dětí uvězněných ve třípokojovém bytě v "děsivých podmínkách", upřesnil Rosenfeld.

Ratzon je už léta znám jako guru sekty, jejíž členové - výhradně ženy - tvrdily, že ho zbožňují, udržují s ním sexuální styky a rodí jeho děti. Podle izraelských médií měl Ratzon desítky žen a dětí. Obhájce zadrženého guru popřel všechna obvinění vůči svému klientovi a trvá na tom, že ženy nebyly vězněny proti své vůli.

Izraelský tisk naproti tomu tvrdí, že Ratzon kontroloval veškeré pohyby svých údajných "stoupenkyň" a vydal pro ně příručku obsahující drastická pravidla a tresty za jejich porušení. Podle policie vyzýval dlouhovlasý guru s šedým vousem členky své sekty, aby "spáchaly sebevraždu, kdyby se mu něco stalo".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám