Hlavní obsah

Izraelci bombardovali pásmo Gazy

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jereuzalém

Izraelské letectvo v úterý znovu zaútočilo v palestinském pásmu Gazy. Stalo se tak v odvetě na raketu Kásam, která dopadla do obytné oblasti ve městě Sderot. Byl to první útok palestinských radikálů na Izrael za více než dva měsíce, informoval server The Jerusalem Post.

Foto: Ibraheem Abu Mustafa, Reuters

Článek

Armáda oznámila, že zaútočila na dvě továrny na výrobu zbraní ve městě Gaza a čtyři tunely pašeráků podél hranice s Egyptem. Čtyři lidé byli údajně zraněni.

Náletům předcházel dopad rakety Kásam na kůlnu na dvorku domu jednoho z obyvatel Sderotu. Jedna žena přitom byla lehce zraněna a převezena do nemocnice. Poškozen byl i dům.

Jednalo se o první raketový útok Palestinců na Izrael za více než dva měsíce. Ačkoliv po lednové ofenzívě Izraelců v pásmu Gazy platí příměří, jednání hnutí Hamás, které pásmo ovládá, s Izraelci i zástupci konkurenčního palestinského hnutí Fatah zatím nepřinesla žádný průlom. Zástupci Hamásu chybí i v nové palestinské vládě, která složila přísahu v úterý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám