Hlavní obsah

Bagdád zažil nejtragičtější atentát za poslední týdny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

U autobusové zastávky v irácké metropoli Bagdádu zabila v úterý bomba umístěná v autě nejméně 63 lidí a desítky dalších zranila. Podle agentur Reuters a AFP to uvedla irácká policie, která původně uváděla 11 mrtvých. Jedná se nejtragičtější atentát v Bagdádu za poslední týdny.

Článek

Útok se udál u tržiště a zastávky v převážně šíitské čtvrti Hurríja. Okolí bylo v podvečerní hodině plné lidí. Atentát je nejtragičtějším za poslední měsíc.

Exploze zapříčinila požár dvacítky obchodů v sousedství a srovnala se zemí několikaposchoďovou budovu, uvedly bezpečnostní zdroje.

Násilí v Iráku pokleslo v současnosti na nejnižší úroveň za poslední čtyři roky, poznamenává agentura Reuters.

Sporadické přestřelky, pumové a raketové útoky ale pokračují a brzy by se mohla situace vyostřit. Irácký premiér Núrí Málikí totiž vydal radikálním přívržencům Muktady Sadra ultimátum na složení zbraní. Málikí jinak hrozí operací vládních vojsk proti vzbouřencům nejen v Bagdádu, ale i Basře a dalších jižních oblastech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám