Hlavní obsah

V Afghánistánu spáchali atentát na vodní elektrárnu

Novinky, BBC,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÁBUL

Dva zaměstnance afghánské hydroelektrárny zabila v sobotu bomba nastražená v areálu velína. Výbuch zranil dalších osm lidí. Atentát byl spáchán v neklidném okrese Girišk v provincii Hílmand na jihu Afghánistánu, kde je velmi aktivní radikální Tálibán.

Článek

O obětech informoval velitel policie v provincii Mohammad Hussein Andival s tím, že mezi zraněnými jsou i dva lidé, kteří jen procházeli kolem elektrárny. Dodal, že útok byl proveden pomocí nálože odpálené na dálku. Nálož byla uložena ve velíně vodní elektrárny. Přehrada nebyla při útoku poškozena.

Počet pumových atentátů na jihu Afghánistánu v posledních měsících vzrostl. Radikálové se však většinou nezaměřují na civilisty a infrastrukturu.

Právě v Girišku byl podniknut 17. března útok na české vojáky nasazené v Afghánistánu. Jeden při útoku zemřel a stal se tak první českou obětí přímých bojů. Další dva čeští vojáci byli při útoku zraněni, jeden velmi vážně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám