Hlavní obsah

Atentátník zaútočil v Afghánistánu na vojáky ISAF

Novinky, aš, Novinky, ČTK, DPA, BBC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÁBUL

Dvaadvacet osob bylo v úterý ráno zraněno při útoku sebevražedného atentátníka na kolonu vozidel sil ISAF na silnici vedoucí na letiště. Žádný z vojáků mezinárodních sil zraněn nebyl, exploze zranila jen afghánské civilisty. Atentátník zemřel.

Článek

Útok na kolonu vozidel ISAF potvrdil mluvčí mezinárodních sil Charles Anthony.

Právě on uvedl, že zraněno bylo osm afghánských civilistů. Podle velitele kábulské policie Ališaha Paktivala je ale zraněných mnohem více. Jen deset jich bylo zraněno při požáru minibusu. Pět z cestujících utrpělo vážná zranění. Zraněni byli ale i lidé, kteří procházeli okolo. 

V Afghánistánu je americký ministr obrany

Útok byl spáchán v době, kdy je na návštěvě v Kábulu americký ministr obrany Robert Gates. Bude jednat s afghánským prezidentem Hámidem Karzáím. Do Afghánistánu přiletěl v pondělí.

Počet sebevražedných atentátů letos silně vzrostl. Vyžádaly si více obětí, protože útočníci používají mohutnější nálože.

Letos si násilí v Afghánistánu vyžádalo už přes tři tisíce obětí. Radikální hnutí Tálibán se nedaří potlačit.

Reklama

Související články

Bomba v autobuse zabila v Kábulu 30 lidí

Při výbuchu bomby v autobuse v hlavním afghánském městě Kábulu zemřelo v sobotu ráno nejméně 30 lidí. Autobus, do nějž v okamžiku exploze nastupovali vojáci,...

Výběr článků

Načítám