Hlavní obsah

Američané při náletu zabili osm iráckých vojáků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Při americkém náletu na Mosúl zahynulo osm iráckých vojáků. Dalších šest jich bylo zraněno. Americká armáda omyl přiznala. Útočila na údajné pozice ozbrojenců z organizace al-Kajda.

Článek

Americká armáda vyjádřila pozůstalým "hlubokou soustrast". Sdělila, že akci zahájila, když američtí vojáci objevili ozbrojené muže v v bunkru, který se nacházel poblíž budovy, kde se vyráběly bomby používané vzbouřenci.

Američané ovšem tvrdí, že před útokem vyzvali Iráčany arabsky a kurdsky, aby složili zbraně.

Podle místních zdrojů se oběťmi stali kurdští pešmergové, kteří dlouho bojovali proti režimu Saddáma Husajna. Mnozí po jeho pádu vstoupili do armády.

Tento týden vyvolala skadnál zpráva, že Pentagon nepotrestal letce, kteří zasáhli před několika lety bristkou kolonu v Iráku, přičemž jeden voják zemřel. [celá zpráva]

Britského vojáka zabila u Basry na jihu Iráku exploze nálože nastražené u silnice. Další tři Britové byli zraněni, jeden z nich je v kritickém stavu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám