Hlavní obsah

Zabraňme změnám klimatu, než bude pozdě, vyzývá Obama

– Anchorage

K okamžitému snížení emisí a k boji se změnami klimatu a oteplováním vyzval svět americký prezident Barack Obama. Podle něj může být už brzy pozdě, nebude-li mezinárodní společenství rozhodně reagovat.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Prezident USA Barack Obama

Článek

Obama upozornil, že je načase „zachránit planetu, dokud to ještě jde“. „U této věci hrozí více než u jiných to, že může být brzy pozdě. Ta chvíle už je téměř tady,“ dodal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Žádný stát na světě podle něj nepostupuje dostatečně rychle. Věda přitom dokazuje, že donedávna vzdálená hrozba se stala bezprostřední. „Ti, kdo vědu přehlížejí, jsou stále osamocenější,“ poznamenal prezident.

„Dějiny nám ukázaly, že odpovědný energetický rozvoj, který je krví naší ekonomiky, může existovat po boku tradičního způsobu života a podstatně ho zlepšit,“ doplnil.

Obama hovořil na konferenci na Aljašce, kde stráví tři dny, přičemž se jako první americký prezident podívá i za polární kruh.

Reklama

Výběr článků

Načítám