Hlavní obsah

Za noc s prostitutkami dostal padáka už osmý americký agent

– Washington

Další pracovníci americké tajné služby byli propuštěni za to, že si během nedávného Summitu Amerik v Kolumbii přivedli na hotel prostitutky. Celkem tak kvůli skandálu skončilo osm agentů, potvrdily úřady v úterý. Proti dalším dvěma agentům bude navíc vedeno správní řízení, i když byli obvinění z porušení pravidel zbaveni a jednomu z nich byla dokonce navrácena bezpečnostní prověrka.

Foto: Reuters

Prostitutky v ulicích kolumbijské Cartageny

Článek

Prezident Obama před časem agenty kvůli jejich chování nazval tupci. Práci tajných služeb ale chválil. „Ti hoši jsou neuvěřitelní. Ochraňují mě, manželku Michelle, naše dvě dcery, ochraňují naše představitele v celém světě. Pár tupců by nemělo ubrat na tom, co služba dělá. Co si ti hoši mysleli? Nevím,“ prohlásil prezident.

S dvěma desítkami prostitutek na hotelu Caribe v Cartageně bylo celkem 12 agentů, vyšetřováno je ale i 12 zaměstnanců armády, kteří byli rovněž součástí přípravného týmu dorazivšího na místo krátce před prezidentem. Všichni agenti už byli potrestáni.

Vyšetřování svých zaměstnanců, kteří byli v Cartageně, vedl i Bílý dům. Neshledal žádná porušení pravidel.

Incident s nevěstkami vešel ve známost poté, co jedna z žen ráno požadovala za služby víc peněz a vyvolala tak hádku, která neušla hotelovému personálu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám