Hlavní obsah

Za atentátem na Kennedyho byl viceprezident Johnson, tvrdila Jackie

Právo, roš

Dallaský atentát na prezidenta USA Johna F. Kennedyho v roce 1963 se brzy dočká dalších odhalení. Stál prý za ním viceprezident Lyndon Johnson a klika jižanských byznysmenů. V tajné nahrávce, kterou v září odvysílá televize ABC, to řekla bývalá první dáma Jackie Kennedyová-Onassisová.

Článek

Její přesvědčení, že šlo o politickou vraždu, v níž střelec Lee Harvey Oswald byl pouhým pěšákem, nahrál pár měsíců po atentátu historik Arthur Schlesinger a na přání Jackie byly pásky zapečetěny v trezoru Kennedyho prezidentské knihovny.

Světlo světa měly podle ní spatřit nejdřív 50 let po její smrti, avšak pouhých 17 let poté, co skonala na rakovinu, dala dcera Caroline (53) souhlas s jejich zveřejněním televizí ABC výměnou za to, že neodvysílá kritický seriál o politické dynastii Kennedyů.

Podle činitelů ABC obsahuje osobní vyznání Jackie Kennedyové, která se později provdala za řeckého rejdaře Aristotela Onassise, skutečně výbušná odhalení. V této chvíli nejsou známy podrobnosti, které o pozadí atentátu vyslovila.

Přiznala se k románku

Podle britského listu The Daily Mail však měla osvětlit rozhárané osobní vztahy s manželem. Mezi jeho avantýrami byl i poměr s 19letou stážistkou v Bílém domě a Jackie prý dokonce našla v posteli její kalhotky, napsal britský list The Daily Mail.

Média dodnes kupříkladu přemílají Kennedyho milostný vztah s hollywoodskou hereckou hvězdou Marylin Monroeovou.

Foto: Profimedia.cz

Jacqueline Kennedyová

Podle deníku se Jackie ovšem v nahrávkách přiznala i k vlastním záletům, jimiž si prý kompenzovala manželovu nevěru.

První dáma si podle svých slov začala s hollywoodským hercem Williamem Holdenem a také se zakladatelem automobilky Fiat Giannim Agnellim. „Bylo období, kdy ji těšilo, že může naštvat manžela vlastními románky,“ napsal historik Edward Klein.

Několik týdnů před dallaským atentátem však podle Jackie jejich manželský vztah našel nový směr a rozhodli se mít ještě další děti. Dallaský atentát však všechny plány dvojice zmařil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám