Hlavní obsah

V řece Hudson v New Yorku našli tělo první muslimské soudkyně nejvyššího soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Mrtvolu soudkyně newyorského nejvyššího soudu nalezla policie ve středu v řece Hudson. Pětašedesátiletá Sheila Abdusová-Salaamová byla první černoškou v nejvyšší soudní instituci státu New York a první muslimskou soudkyní vůbec, uvedl deník The New York Times. Příčinu její smrti vyšetřuje policie.

Foto: ČTK/AP

Soudkyně Sheila Abdusová-Salaamová

Článek

Na zmizení soudkyně upozornil policisty její manžel, který ji naposledy viděl v úterý ráno a od té doby se s ní nemohl zkontaktovat.

Její zcela oblečené tělo bez zjevných známek násilí vytáhla policie z řeky následující den odpoledne. Vyšetřovatelé zatím nevědí, jak dlouho v řece byla ani jak se tam dostala.

„Soudkyně Adbusová-Salaamová byla průkopnicí, která svým životem ve veřejné službě usilovala o lepší a spravedlivější New York pro všechny,” uvedl v prohlášení guvernér New Yorku Andrew Cuomo. Právě on ji v roce 2013 jmenoval jako odvolací soudkyni do nejvyššího soudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám