Hlavní obsah

V ochromeném New Yorku zavedli přídělový prodej benzínu

– New York

Newyorský starosta Michael Bloomberg od pátku nařídil přídělový prodej benzínu. Metropoli se v důsledku úderu bouře Sandy z minulého týdne stále nedostává paliva, které lidé potřebují nejen do aut, ale i pro záložní zdroje.

Foto: Mike Segar/Files , Reuters

Newyorčané ve frontě na benzín

Článek

„Musíme něco udělat a tohle je praktické, pochopitelné a vymahatelné,“ zdůvodnil opatření Bloomberg. Dodal, že v ochromeném New Yorku je v provozu jen čtvrtina čerpacích stanic.

Benzín se bude prodávat podle registračních čísel vozidel. Auta se značkami končícími lichým číslem budou moci tankovat jen v liché dny, zatímco v sudé to budou vozy se sudými číslovkami na konci.

Podobný krok zavedlo už o víkendu New Jersey. Výjimku z pravidla představují taxíky a vozy integrovaného záchranného systému.

Podle majitele jedné z fungujících benzínek v New York opatření dopadne hlavně na pumpaře. „Lidé na nás křičí a nadávají nám. Nevěřili byste tomu, jak,“ citovala jeho slova stanice BBC.

Severovýchod USA se stále potýká s následky bouře Sandy, která si vyžádala přes 70 mrtvých a odhadované materiální škody ve výši až 50 miliard dolarů. Situaci v New Yorku zkomplikovala ve středu další bouře s nezvykle mohutnými sněhovými srážkami.

Reklama

Související témata:

Související články

Bouře Sandy zkomplikovala volby

Bouře Sandy, která minulý týden zpustošila severovýchod USA, také zkomplikovala úterní prezidentské volby v USA. Mnoho volebních místností muselo být uzavřeno,...

Výběr článků

Načítám