Hlavní obsah

USA čelí největší hrozbě v dějinách - marxistické totalitě, varuje 120 generálů

Washington

Více než 120 vysloužilých amerických generálů a admirálů podepsalo otevřený dopis označující administrativu prezidenta Joe Bidena za největší ohrožení svobody a demokracie od deklarace nezávislosti. Skrze Bidena se prý navzdory vůli občanů derou k moci marxističtí totalitáři. A prezident navíc kvůli stáří není duševně ani fyzicky schopen funkci zastávat.

Foto: Pool, Reuters

Joe Biden při projevu v Kongresu, za ním sedí viceprezidentka Kamala Harrisová a předsedkyně Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiová.

Článek

„Náš národ je ve vážném ohrožení. Bojujeme o přežití konstituční republiky jako doposud nikdy od jejího založení v roce 1776. Je to konflikt mezi zastánci socialismu a marxismu a zastánci ústavních svobod a svobody jako takové,“ píšou penzionovaní vojenští funkcionáři v úvodu dopisu, na který upozornil mimo jiné server Politico.

Jedním z autorů Otevřeného dopis penzionovaných generálů a admirálů je generálmajor Joe Arbuckle, veterán z Vietnamu, který velel ředitelství skladů munice a arzenálu americké armády.

Zatočte s islamisty, nebo zjednáme pořádek. Macronovi už hrozí i vojáci ve zbrani

Evropa

Arbuckle vysvětlil serveru Politico, že se spolu s dalšími kolegy rozhodli pro nevídanou politickou deklaraci proto, že je situace podle nich skutečně hrozivá. „Čelíme nejvážnějšímu nebezpečí od založení naší země. Zůstat zticha by znamenalo zanedbat naši povinnost,“ míní.

Cenzura a volební podvody

Autoři a signatáři dopisu poukazují na pochybnosti ohledně sčítání zejména korespondenčních hlasů v loňských prezidentských volbách. Příznivci poraženého republikánského kandidáta Donalda Trumpa tvrdili, že s hlasy odevzdanými na dálku, kterých bylo kvůli pandemii koronaviru nevídaně mnoho, docházelo k podezřelým machinacím. Že například volili i mrtví nebo byl hlas jednoho člověka započítán opakovaně. Autoři zmiňovaného dopisu proto tvrdí, že došlo k porušení ústavy a demokraty podezírají, že chystají další změny ve volebním procesu, aby se udrželi u moci již nastálo.

Většina Francouzů souzní s názory generálů hrozících pučem kvůli islamistům

Evropa

„Bez férových a transparentních voleb, které přesně odráží vůli lidu, je naše konstituční republika ztracena. Férovost voleb zajistí jedině to, že bude jednomu občanovi započítán právě jeden hlas na základě vládou uznávaného dokladu totožnosti, podpisu apod. To dnes mnozí označují za rasistické,“ nelíbí se generálům. FBI a Nejvyšší soud vyzývají, aby obnovily fungování právního státu a bezodkladně podezření zásahů do voleb prověřily.

Kromě svobodných voleb je podle autorů a signatářů otevřeného dopisu v USA v ohrožení i svoboda slova. „Současná administrativa zahájila frontální útok na naše ústavní práva... Nejvíce alarmující je cenzura a psaného a mluveného projevu. Musíme podporovat politiky, kteří vystoupí proti socialismu, marxismu a progresivismu na podporu konstituční republiky, budou trvat na rozpočtově odpovědné politice, přičemž se zaměří na všechny Američany, zejména střední třídu, nikoliv na skupiny extremistů, kteří jsou využívání, aby nás rozdělili na znesvářené frakce,“ stojí dále v dopise.

Starý a slabý Biden

V neposlední řadě pak generály na penzi znepokojuje Bidenův věk, přesněji to, jak se na prezidentově kondici podepisuje. „Duševní a fyzickou kondici vrchního velitele ozbrojených sil není možné přehlížet. Musí být schopen činit přesná rozhodnutí týkající se národní bezpečnosti. A to ve dne i v noci. Je to otázka života a smrti,“ upozorňují generálové s tím, že nedávné dohadování demokratických politiků o tom, jak naložit s kódy k jaderným zbraním, které má běžně u sebe prezident, vyslaly signál o slabosti směrem k potenciálním nepřátelům. Za toho nejnebezpečnějšího přitom považují Čínu.

Otevřený dopis amerických generálů přichází jen několik týdnů poté, co se ke stejnému kroku odhodlali jejich francouzští kolegové. Ti zase spatřují existenční ohrožení své domoviny v islamismu.

Dvacet vysloužilých generálů hrozí Macronovi pučem, pokud nezatočí s islamisty

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám