Hlavní obsah

U Kapitolu útočil vlk samotář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž, který v pátek najel do bezpečnostních barikád před sídlem amerického Kongresu a zabil při tom jednoho policistu, útočil podle vyšetřovatelů sám.

Foto: Facebook/Noah Green, Reuters

Útočník Noah Green na fotografii ze sociálních sítí.

Článek

Po poledni tamního času najel Noah Green (25) modrým sedanem do bezpečnostních barikád před Kongresem, přičemž srazil dva policisty.

Vzápětí vystoupil a vrhl se na ně s nožem v ruce, jeden z nich ho ale postřelil. Policista William Evans (41), který v Kapitolu sloužil 18 let, stejně jako útočník zemřel při převozu do nemocnice, další policista utrpěl zranění.

Útok v areálu Kapitolu může zbrzdit uvolňování bezpečnostních opatření

Amerika

„Vyšetřovatelé se domnívají, že šlo o izolovaný čin duševně nevyrovnaného mladého muže,“ napsala agentura AP.

Podle policie neměl zřejmě útok teroristický motiv ani spojitost s lednovými nepokoji příznivců exprezidenta Donalda Trumpa. Green v březnu na Facebooku napsal, že podal výpověď z práce, aby se „vydal na duchovní cestu“.

Útočníka u Kapitolu zastřelili, pobodaný policista zemřel

Amerika

Zajímal se také o Nation of Islam, americké sdružení muslimů černošského původu.

Prezident Joe Biden už v době incidentu nebyl v nedalekém Bílém domě, nýbrž na cestě do svého víkendového sídla v Camp Davidu. Zpráva o smrti policisty ho prý zdrtila a nařídil spustit vlajky na Bílém domě na půl žerdi.

Reklama

Výběr článků

Načítám