Hlavní obsah

Útočníka u Kapitolu zastřelili, pobodaný policista zemřel

ČTK, jz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Do bezpečnostních barikád poblíž sídla amerického Kongresu najelo v pátek auto a zranilo dva policisty, uvedla televize CNN s odvoláním na policii, která zajišťuje ochranu Kapitolu. Policisté podezřelého postřelili. Ten po převozu do nemocnice zemřel. Zraněním podlehl i pobodaný policista. Motiv útoku podle televize CNN zřejmě není teroristický.

Záznam: U Kapitolu najelo auto do dvou policistůVideo: AP/Reuters

 
Článek

Incident se stal necelých 100 metrů před vchodem do severní části budovy, kde sídlí Senát. Auto najelo do kontrolního stanoviště, kudy obvykle do areálu vjíždějí zákonodárci a další zaměstnanci. Kongres v pátek nejedná.

Televize CNN uvedla, že muž po nárazu do barikády vystoupil z auta s nožem v ruce a stačil jednoho policistu pobodat, svým zraněním později podlehl. Další policisté útočníka postřelili a v kritickém stavu byl převezen do nemocnice, kde zemřel. Se zraněními skončili v nemocnici i dva příslušníci bezpečnostních sil.

Svědci na místě agentuře Reuters sdělili, že policie uzavřela několik přilehlých ulic a že se před budovou Kongresu pohybuje zvýšený počet příslušníků bezpečnostních složek. Nad Kapitolem přelétává vrtulník.

Foto: J. Scott Applewhite, ČTK/AP

Policisté stojí u vozu, který narazil do bariér u Kapitolu.

V okolí Kapitolu panují zvýšená bezpečnostní opatření od 6. ledna, kdy do něj vtrhli podporovatelé tehdejšího prezidenta Donalda Trumpa ve snaze přerušit formální potvrzení vítězství kandidáta Demokratické strany Joea Bidena v listopadových prezidentských volbách.

Útok na Kapitol: stopy vedou k Trumpovu letitému spojenci Stoneovi

Amerika

Po necelých dvou měsících se však ochranná opatření začala uvolňovat, demontován byl například plot kolem budovy Kongresu.

Foto: J. Scott Applewhite, ČTK/AP

Policie uzavřela několik přilehlých ulic.

Reklama

Výběr článků

Načítám