Hlavní obsah

Trump se posmíval soupeři kvůli pití vody, teď se mu to vrátilo

– Washington

Americký prezident Donald Trump nalíčil sám sobě past, do níž teď spadl. Jedná se sice o banální záležitost, ale ta neušla pozornosti uživatelů sociálních sítí a médií. Jde o to, že Trump loni během primárek zesměšňoval svého soupeře Marka Rubia, který se během projevu potřeboval napít. A ve středu se totéž stalo prezidentovi. Rubio si nenechal ujít příležitost k odplatě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Trumpův projev v Bílém domě a starší záběry Rubia a Trumpa, který ho parodujeVideo: Reuters

 
Článek

Kuriózní moment nastal během projevu, v němž Trump vychvaloval výsledky své dvoutýdenní cesty do Asie. [celá zpráva] Personál mu na řečnický pult nedodal sklenku vody a prezident se po ní v jednu chvíli začal shánět.

Sklonil se pod pult, ale hledal marně. „Nemají vodu, v pořádku,“ prohlásil a jal se pokračovat.

Na následné upozornění, že plastová lahev s vodou je jen o kus vedle pod pultem, se sklonil znovu, otevřel lahev a krátce se napil. O chvíli později pil ještě jednou.

Foto: Joshua Roberts, Reuters

Prezident Donald Trump pije během středečního vystoupoupení v Bílém domě

Nešlo by o nic pozoruhodného nebýt toho, že právě takový moment u svého republikánského soka v primárkách Marka Rubia využil loni Trump k tomu, aby ho veřejně zesměšňoval a karikoval.

Rubio se napil během svého vystoupení před kamerou v roce 2013. „Příště by si měl vzít raději sklenici,“ posmíval se Trump při předvolebním vystoupení v Texasu, načež v divadelním gestu ulíval vodu z plastové lahve, kterou pak zahodil, a nakřivil ústa, aby karikoval Rubia. „Pomoc, potřebuju vodu, pomoc,“ dodával ještě za hlasitého smíchu z publika.

Floridský senátor Marco Rubio si ve středu nenechal ujít příležitost, aby Trumpovi posměšek nevrátil. „Ještě musí na své formě pracovat, to se musí udělat v jednom pohybu a oči musí zůstat upřeny na kameru. Ale napoprvé to nebylo špatné,“ rýpl si do Trumpa na Twitteru.

Anketa

Naplňuje podle vás Donald Trump očekávání svých voličů?
Ano
54,5 %
Ne
45,5 %
Celkem hlasovalo 877 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám