Hlavní obsah

Trump porazil Clintonovou v malých obcích v New Hampshiru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Ve třech obcích v New Hampshiru získal Donald Trump 32 hlasů, zatímco jeho soupeřka jen 25. Hillary Clintonová sice vyhrála v Dixville Notchi i v Hart’s Locationu, ale Trump ji rozdrtil v poměru 16 ku 4 v Millsfieldu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: První voliči odvolili v New HampshiruVideo: Reuters

 
Článek

Clintonová uspěla hned na počátku. Zaznamenala své první vítězství, v horské obci Dixville Notch porazila Trumpa poměrem hlasů 4 : 2. Stejně tak Clintonová uspěla i v další horské vísce Hart’s Location poměrem 17 : 14, Trump ale jednoznačně uspěl v Millsfieldu poměrem 16 ku 4 hlasům.

Libertariánský kandidát Gary Johnson si připsal celkem čtyři hlasy – tři z nich dostal v Hart’s Locationu a jeden v Dixville Notchi, uvedl server CNN.

Foto: Mary Schwalm, Reuters

Mezi prvními voliči byli Nancy DePalma, Clay Smith a Russ Van Deursen

Několik lístků bylo ovšem neplatných, protože místní obyvatelé se rozhodli dát své hlasy lidem, kteří neuspěli ve stranických primárkách. Na lístky dopsali jména Bernieho Sanderse, který sváděl boj o nominaci s Clintonovou, i Trumpova soupeře z nominačního klání Johna Kasiche, či dokonce Mitta Romneyho, který do Bílého domu kandidoval za republikány v předchozích volbách v roce 2012.

Podle newhampshirských zákonů mohou obce tohoto státu s méně než 100 voliči získat povolení otevřít hlasovací místnosti o půlnoci a zavřít je, jakmile všichni registrovaní voliči vhodí do uren svůj hlas.

Reklama

Výběr článků

Načítám