Hlavní obsah

Student na neblaze proslulé polytechnice v USA uřezal kamarádce hlavu

BLACKSBURG

Pětadvacetiletý čínský student zabil v univerzitní kavárně na polytechnice v americkém státu Virginie o tři roky mladší spolužačku, pocházející rovněž z Číny. Tato vysoká škola je neblaze proslulá kvůli masakru z roku 2007, kdy její student zastřelil 32 kolegů a učitelů.

Článek

S odvoláním na policejní zdroje o středečním incidentu informovala agentura AP. 

Incident se podle policie stal ve středu na Virginském polytechnickém institutu a státní univerzitě, kde před dvěma lety střílel korejský student.

Podle svědků středečního incidentu seděli oba studenti v kavárně a povídali si. Nic prý nenasvědčovalo tomu, že by se hádali. Poté ale útočník napadl svou oběť kuchyňským nožem a uřízl jí hlavu.

Policie na místo dorazila jen několik minut po útoku a čínského studenta zadržela. Mladík byl obviněn z vraždy prvního stupně, motiv jeho činu je zatím neznámý.

Na virginské polytechnice se před necelými dvěma lety odehrál i jeden z nejkrvavějších útoků v amerických školách za poslední roky. V dubnu 2007 zde korejský student postřílel 32 studentů a učitelů a poté spáchal sebevraždu.

Korejský student před svým činem v roce 2007 vyhrožoval na internetu.foto: Profimedia

K poslednímu krvavému incidentu na škole v USA došlo před studentskou kolejí univerzity u arkansaského Little Rocku. V říjnu 2008 tam po přestřelce zemřeli dva lidé přišli a jeden byl zraněn.

Na půdě americké univerzity Northern Illinois přibližně 100 kilometrů od Chicaga zastřelil v únoru minulého roku student pět lidí, poté obrátil zbraň proti sobě. Masakr provedl muž oblečený celý v černém a ozbrojený třemi pistolemi a brokovnicí ukrytou v pouzdře na kytaru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám