Hlavní obsah

Střelec z Virginie měl už před dvěma lety nařízenou léčbu

VIRGINIA

Korejský student Čo Sung-hu, který při dubnové střelbě na polytechnice v americkém Blacksburgu zabil 32 lidí včetně sebe, se měl podle nařízení soudu léčit už v roce 2005. Do léčebny ale nenastoupil a úřady už nezkoumaly, zda se opravdu léčí či ne. Uvedl to list The Washongton Post.

Článek

Čo v prosinci 2005 poslal spolubydlícímu e-mail, v němž mu napsal, že plánuje sebevraždu. Spolubydlící zavolal na policii a Čo byl předán do nemocnice. Lékaři rozhodli, že by pro něl byla lepší psychiatrická léčba. Soudce jim vyhověl. Jako důvod uvedl bezprostřední hrozbu pro studenta samotného i pro další osoby. Čo byl "shledán duševně nemocným s potřebou psychiatrické léčby"

Terry W. Teel, který v tomto případu Čoa zastupoval, si prý "Blacksburgského střelce" ani podrobnosti jeho případu nevybavuje. Pokud byl Čo odsouzen, pak mu podle jeho slov soud s největší pravděpodobností nařídil najít vhodný způsob léčby prostřednictvím poradenského střediska virginské techniky, kde studoval. "Soud provedení rozsudku nesleduje, protože na to nemá pravomoci," dodal Teel.

Čo se stal největším masovým vrahem v novodobých dějinách USA. V polovině dubna na univerzitě ve Virginii zastřelil 32 lidí. Mezi útoky stihl ještě na poště posla balíček s násilnickými nahrávkami.

Reklama

Související témata:

Související články

Vraždící korejský student vypálil 170 střel

Vyšetřování přineslo podrobnosti o děsivém masakru na virginské polytechnice, kde korejský student Čo Sung-hü 16. dubna zabil tři desítky spolužáků a učitelů....

Výběr článků

Načítám