Hlavní obsah

Střelce z texaské školy dopadli, podle policie jde o 18letého studenta školy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Při střelbě na střední škole ve městě Arlington v Texasu byli zraněni čtyři lidé, tři studenti a jeden dospělý. Podezřelý střelec, kterým byl podle policie 18letý žák školy, z místa uprchl a pátrala po něm policie. Po několika hodinách se jej podařilo bez většího incidentu zadržet, informovala americká média.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zásah policie na škole v TexasuVideo: AP

 
Článek

Podle policie se ve druhém patře školy strhla hádka mezi studenty, během níž podezřelý vytáhl zbraň a začal střílet na svoje spolužáky.

Tři z obětí převezli záchranáři do nemocnice, čtvrtá pak utrpěla jen lehčí zranění, byla ošetřena na místě a následně propuštěna.

Z vyjádření není jasné, zda se jednalo o jednoho ze studentů nebo o dospělého. Podle policie byli dva lidé postřeleni a dva utrpěli blíže neurčená zranění.

Podle záběrů místní televize se ke škole sjela řada policejních a hasičských vozů a sanitek. Do školy následně vběhli policisté s puškami.

Podezřelý ze školy utekl a ujel autem, policie po něm v okolí pátrala několik hodin. Nakonec byl bez potyček zadržen a obviněn ze čtyřnásobného napadení s použitím zbraně.

Střelba na střední škole v USA. Čtyři lidé jsou zranění, podezřelý je na útěku

Amerika

Vedení školy nařídilo všem žákům a zaměstnancům, aby se zavřeli v učebnách a kancelářích. Školu navštěvuje dohromady asi 1900 studentů, které postupně převezly autobusy do nedalekého kulturního centra, kde si je vyzvedli rodiče.

Ke střeleckým incidentům na amerických školách dochází v posledních dvou desetiletích pravidelně, což hlasitě kritizují zastánci přísnějších zákonů na kontrolu zbraní.

Veškeré pokusy o regulaci prodeje zbraní na federální úrovni však narážejí na hlasitý odpor konzervativců, kteří argumentují tím, že se jedná o právo garantované ústavou.

Střelec zabíjel na univerzitě v Permu, profesora to nezastavilo a učil dál

Evropa

Ačkoliv dříve podobné incidenty otřásaly americkou společností, věnují se jim nyní povětšinou jen lokální média.

Pozornost celostátních televizí získají až ve chvíli, kdy se jedná o masakry, jako například ve městě Parkland na Floridě, kde v roce 2018 zemřelo 17 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám