Hlavní obsah

Soud v USA na poslední chvíli zrušil popravu ženy, která měla ubít svou dceru

Texaský odvolací soud jen dva dny před exekucí zrušil popravu ženy odsouzené za zabití své dvouleté dcery. Rozsudek smrti zpochybnily nové důkazy, uvedla agentura Reuters. Mělo jít o první hispánskou ženu odsouzenou k trestu smrti v Texasu. Trvala na své nevině.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rodina a příbuzní s nadšením přivítali odložení popravy LuciovéVideo: AP/Reuters

 
Článek

Melissa Luciová byla odsouzena za zabití své dcery Mariah. Její právníci uvedli, že k odsouzení došlo kvůli vynucenému a falešnému přiznání, ve kterém Luciová uvedla, že dceru před smrtí kousala a bila. Toto přiznání učinila po několikahodinovém výslechu. Luciová neštěstí sama nahlásila. Poté, co se vzbudila a zjistila, že její dcera nereaguje, zavolala na linku 911. To bylo v roce 2007. Incident se odehrál v bytě v texaském Harlingenu.

V roce 2008 byla následně odsouzena k trestu smrti. Ten je praktikován smrticí injekcí. Luciová podala žádost o odklad popravy a během let získala podporu známých osobností a také texaské Sněmovny reprezentantů, kteří oficiálně požádali o nový soudní proces.

Trest smrti pro atentátníka z bostonského maratonu Carnajeva platí

Amerika

Dva dny před popravou, která byla naplánována na 27. dubna, vydal odvolací soud rozhodnutí a nařídil okresnímu soudu, aby znovu posoudil nové důkazy, které ukazují, že dvouletá Mariah zemřela na následky pádu, nikoliv kvůli týrání svou matkou. Dítě dva dny před smrtí spadlo ze schodů.

Právníci zastupující Luciovou mají k dispozici nové důkazy od soudních znalců, kteří tvrdí, že dítě zemřelo na následky úderu tupým předmětem do hlavy, jenž odpovídal zraněním, které mohlo utrpět právě při pádu ze schodů.

Foto: AP/Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Rodina a příbuzní s nadšením přivítali odložení popravy Luciové.

Soud se bude nyní muset zabývat tím, zda státní zástupci nezatajili důkazy obhajobě. Není známa časová lhůta, kdy k tomu má dojít.

„Jsem vděčná, že mi soud dal šanci žít a prokázat svou nevinu,“ uvedla Luciová v prohlášení poskytnutém organizací Innocence Project, jejíž právníci jí pomáhají s obhajobou.

Reklama

Výběr článků

Načítám