Hlavní obsah

Satelity NASA zachytily u Slunce neznámý objekt

Satelity americké vesmírné agentury NASA zachytily při pozorování Slunce neidentifikovaný objekt. Ufologové okamžitě začali spekulovat o jeho původu.

Foto: NASA

Snímky satelitů NASA. Vpravo normální stav, vlevo neznámý objekt.

Článek

Modrá koule, na níž na facebooku upozornila lovkyně UFO Pamela Johnsonová, která žije v Mexiku, je vidět na záběrech satelitů obíhajících kolem Slunce.

Na předcházejících i dalších časosběrných záběrech však chybí.

I když aktuálně záhadný objekt již není viditelný, i tak stihl rozdělit internetovou komunitu na dva tábory. Jedni se záhadnou koulí nenechali nijak vzrušovat, jiní naopak tvrdí, že jde o výjimečný objev, uvádí Daily Mail.

Žhavá debata se například rozhořela na internetovém serveru YouTube. „Díval jsem se na snímky ze satelitu SECCHI HI1 a je to velmi zvláštní. Tato anomálie je viditelná na snímcích ze 17. 11., co je ale podivnější, snímky před a po objevení v tomto čase záhadně chybí,” uvedl uživatel vystupující pod jménem mrreg II.

Ještě skeptičtější pak byl jiný uživatel s názvem účtu boisedk, který uvedl: „Kdyby se opravdu jednalo o něco významného, tyhle fotky by veřejnost nikdy nespatřila.”

Satelity monitorují Slunce z protilehlých stran již deset let a zkoumají především jeho korónu, tedy žhavé plyny z jeho fotosféry.

Snímky jsou dostupné zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám