Hlavní obsah

Republikáni platili dětem za to, že kradou lidem ze zahrad plakáty Obamy

Novinky,
Pensacola

Předvolební kampaň v USA byla letos mimořádně tvrdá a nebylo vždy snadné vyjádřit podporu svému kandidátovi zapíchnutím cedule s jeho jménem před svůj dům.

Foto: Eric Thayer, Reuters

Příznivce republikánů instaluje plakátek na podporu Romneyho.

Článek

Pokud někdo upřednostnil jiného kandidáta než sousedé, mnohdy se stal terčem nevraživosti. Sousedé dotyčného například přesvědčovali, aby předvolební plakáty odstranil, nebo se s ním přestali bavit.

Profesoru Danielovi M. z floridské Pensacoly zmizely přes noc předvolební plakátky se jménem Obamy, kterého podporuje. Do centra demokratické strany si musel dojít koupit nové, které dostal se slevou.

Posléze ale zjistil, jak to bylo. Nebyl totiž sám, kdo o transparenty přišel. Braly je odrostlejší děti, které za ně mohly od republikánů dostat až padesát dolarů.

I to svědčí o vyostřené kampani, která probíhala do posledních hodin před volbou.

Strany lidem volají a posílají je k volbám

Demokraté apelovali na své registrované příznivce, aby skutečně odevzdali své hlasy. Některé navštívili, jiným volali.

Přesně stejně postupovali republikáni. V jejich středisku na tabuli bylo, že cílem je denně obvolat 12 000 lidí. Právě Florida patří ke státům, které se tu přiklánějí k demokratům, tu k republikánům. Proto se obě strany v ní snažily získat co nejvíce příznivců, neboť každý hlas může rozhodnout o výsledku voleb. Rozhoduje se tu o 29 volitelích.

Kandidáti na prezidenta

Kandidáti na prezidenta:

Viceprezidentští kandidáti:

Podoba voleb:

Profily stran:

Dřívější prezidenti:

Profesor je přesvědčen, že definitivní výsledek voleb nebude znám ve středu a zopakuje se situace z roku 2000, kdy bude požadováno přepočítání hlasů. V roce 2000 nakonec vyhrál těsně George Bush, protože přepočítání hlasů, podle něhož Bush nevyhrál, bylo zamítnuto.

Reklama

Výběr článků

Načítám