Hlavní obsah

Psychiatrička varovala kolegy, že střelec z Denveru může být nebezpečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denver

Psychiatrička, ke které docházel James Holmes, jenž v druhé půlce července postřílel v denverském kině dvanáct lidí, byla už dříve jeho chováním tak znepokojena, že se svěřila kolegům z univerzity. Řekla jim, že by mohl být nebezpečný druhým lidem, uvedla rozhlasová stanice KMGH spojená se CNN.

Foto: RJ Sangosti, Reuters

James Holmes u soudu v Denveru

Článek

Psychiatrička Lynne Fentonová se se svými obavami svěřila na začátku června, asi šest týdnů před vražedným útokem v kině, který si vyžádal 12 lidských životů a 58 zraněných. [celá zpráva]

Fentonová kontaktovala několik členů univerzitního týmu BETA, jenž zkoumá lidské chování a jeho nebezpečné projevy. Má na starosti možné hrozby škole. V týmu je několik členů z různých oddělení coloradské univerzity, kde sama působila.

Při vyšetřování případu se ukázalo, že Holmes navštěvoval Fentonovou, která se zabývá schizofrenií.  [celá zpráva]

Holmes byl na škole na doktorandském studiu v oblasti neurochirurgie.

Fentonová několikrát telefonovala lidem z týmu BETA během prvních deseti dnů června. S některými jeho členy se i sešla, uvedl zdroj stanice KMGH. Tým se však nesešel. Mohlo k tomu přispět i to, že si Fentonová nebyla jista, zda Holmes skutečně představuje akutní hrozbu. Vše skončilo, když Holmes přestal do školy docházet. To už nad ním tým neměl žádné pravomoci.

Policii tým neinformoval, uvedl list Los Angeles Times.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám