Hlavní obsah

Producenta Weinsteina obvinili z obtěžování šestnáctileté Polky

New York

Filmový producent Harvey Weinstein, který stál za úspěšnými filmy Quentina Tarantina, ale kvůli obtěžování hereček a modelek musel opustit vedení vlastní firmy, byl obviněn ze sexuálního napadení šestnáctileté Polky v New Yorku. Uvedla to ve čtvrtek stanice BBC s odvoláním na soudní dokumenty.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Harvey Weinstein odchází od soudu.

Článek

Oběť vypověděla, že se v roce 2002 setkala s Weinsteinem, když se snažila nastartovat svoji hereckou kariéru. Žena, jejíž jméno nebylo zveřejněno, uvedla, že ji Weinstein odvedl do svého bytu na Manhattanu a „neztrácel čas, agresivně za pomoci výhrůžek požadoval sex“.

„Řekl jí, že pokud chce být herečkou, měla by se cítit dobře, když dělá cokoli, co jí režisér řekne, včetně toho, že ztratí zábrany a bude nahá,“ píše se v dokumentech.

Polka dále vypověděla, že ji Weinstein obtěžoval skoro deset let. V roce 2004 jí nabídl roli.

Další z řady lhářek, tvrdí právník

Obvinění odmítl Weinsteinův právník Benjamnin Brafman. Tvrzení o nabídnuté roli označil za absurdní: „Jako tolik dalších žen v případu, které se ukázaly jako lhářky, tak i u posledních nepodložených obvinění, která jsou skoro dvacet let stará, se ukáže, že jsou zjevně falešná.“

Případ mladé Polky je součástí nového obvinění podaného proti producentovi, který vedl firmy Miramax a Weinstein Company. Původní loňské obvinění z napadení, bití a vydírání žen soud v září odmítl.

Weinstein, jehož chování vedlo ke vzniku kampaně MeToo, také čelí obvinění ze znásilnění, za které by mohl jít na doživotí do vězení. Šestašedesátiletý producent však od počátku popírá, že kdy měl s někým sex bez souhlasu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám