Hlavní obsah

Hollywoodského producenta Harveyho Weinsteina zatkli a obvinili ze znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Hollywoodského producenta Harveyho Weinsteina zatkli a obvinili ze znásilnění, sexuálního zneužívání a dalších přečinů, kterých se měl dopustit na dvou ženách. Soud na Weinsteina uvalil vazbu, povolil mu ale složit kauci ve výši 1 miliónu dolarů respektive 10 miliónů dolarů v cenných papíru. Producent veškerá obvinění odmítá. Tvrdí, že se s ním všechny ženy oddávaly sexuálním hrátkám dobrovolně. Informovala o tom stanice Sky News.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Harvey Weinstein už dorazil k soudu.

Článek

„Newyorská policie dnes (v pátek) zadržela a obvinila Harveyho Weinsteina ze znásilnění, sexuálního zneužívání a sexuálního obtěžování za incidenty, které se týkají dvou žen. Děkujeme statečným obětem za jejich odvahu přijít a domáhat se spravedlnosti,” cituje Sky News z prohlášení policie.

"Ve skutečnosti jsem nevěřila, že přijde tento den," řekla dnes televizi NBC herečka Rose McGowanová, která jako jedna z prvních Weinsteina veřejně obvinila ze sexuálního obtěžování.

V případě, že Weinstein složí kauci, bude muset až do rozhodnutí soud nosit sledovací zařízení. Bude se navíc smět pohybovat jen ve státech New York a Connecticut.

Zneužíval postavení

"Obviněný využíval svého postavení, peněz a moci, aby nalákal mladé ženy do situací, v nichž je mohl sexuálně zneužít," řekla podle agentury Reuters u soudu prokurátorka Joan Illuziová.

Skandál Harveyho Weinsteina

Prokuratura zahájila loni v říjnu vyšetřování filmového producenta Harveyho Weinsteina, jenž byl podezřelý ze zneužívání hereček a zaměstnankyň své firmy. [celá zpráva]

V únoru byla podána žaloba na producenta i jeho filmovou společnost The Weinstein Company za to, že nedokázala ochránit své zaměstnance před Weinsteinem, kterého mnoho žen veřejně obvinilo z obtěžování nebo znásilnění. [celá zpráva]

Foto: Mike Segar, Reuters

Producent Harvey Weinstein

FOTO: Mike Segar, Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám