Hlavní obsah

Při střelbě v Kalifornii 14 mrtvých, unikají možná tři útočníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles
Aktualizováno

Čtrnáct lidí zemřelo a nejméně 14 dalších bylo zraněno při střelbě ve městě San Bernandino v Kalifornii. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: ČTK/AP

Policista zasahuje u pečovatelského střediska v San Bernardinu.

Článek

„Ti lidé přišli připravení,” řekl na adresu útočníků policejní velitel Jarrod Burguan.

Střelba byla hlášena z budovy sociálního střediska poskytujícího péči potřebným, většinou zdravotně hendikepovaným lidem. Podle ředitelky zařízení Lavinie Johnsonové se střelba strhla v konferenčním sále, kde mělo oslavu okresní zastoupení ministerstva zdravotnictví.

Někteří svědkové hovoří o třech střelcích s automatickými puškami i neprůstřelnými vestami. Z místa mohli ujet autem SUV.

První nepotvrzené zprávy zmiňovaly dvě desítky zasažených lidí, policie posléze potvrdila 14 obětí.

Po útočnících, o jejichž motivu není nic známo, se pátrá. Událostí se na místě zabývají i agenti federálního vyšetřovacího úřadu FBI.

Policejní pyrotechnici také prověřují nález podezřelého předmětu v druhém patře budovy centra. K jeho prozkoumání podle televize CNN nasadili robota.

Foto: ČTK/AP

Policie vyslýchá svědky.

Středisko Inland Regional Center poskytuje péči 30 000 lidí a má 670 zaměstnanců.

Americké úřady odhadují, že mezi lety 2001 a 2013 bylo zabito střelnou zbraní více než 153 000 Američanů. Vláda prezidenta Baracka Obamy navrhovala omezení pro držení střelných zbraní, ale tento návrh narazil na odpor Kongresu ovládaného republikány.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám