Hlavní obsah

Při střelbě u školy v Minneapolis zemřel žák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při střelbě před školou na předměstí Minneapolisu v americké Minnesotě zemřel v úterý jeden žák, oznámila podle agentury AP policie. Policie po několika hodinách zadržela dva podezřelé.

Foto: Jeff Wheeler, ČTK/AP

Vyšetřovatelé na místě střelby

Článek

Policie dopadla dva podezřelé kolem šesté večer. Zabavila i ruční zbraň. Dodala, že už nepátrá po žádném dalším podezřelém. Zatím není jasné, proč se u školy střílelo a jestli byli žáci záměrnými terči, nebo se jen připletli do přestřelky.

Student, který zemřel, byl podle tisku aktivistou v hnutí proti rasové diskriminaci Black Lives Matter, uvedla agentura AFP.

Střílelo se krátce po poledni místního času před školou South Education Center, která poskytuje vzdělání dětem a mladistvým se zvláštními potřebami od předškolního věku až do 21 let.

Při střelbě na univerzitě ve Virginii zemřeli dva lidé

Amerika

Policie nalezla před školou dva těžce zraněné žáky, které záchranné složky převezly do nemocnice. Jeden z poraněných následně zemřel, druhý zůstává v kritickém stavu.

Bezprostředně po incidentu se škola uzavřela, stejně jako další vzdělávací zařízení v blízkosti, a policie prohledává její okolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám