Hlavní obsah

Při střelbě na univerzitě ve Virginii zemřeli dva lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bridgewater

Při střelbě na univerzitě v Bridgewateru v americkém státě Virginia v pondělí odpoledne místního času zemřeli dva lidé. Policie později ohlásila, že se jí podařilo zadržet 27letého podezřelého, napsala úterý agentura AP.

BEZ KOMENTÁŘE: Při střelbě na univerzitě ve Virginii zemřeli dva lidéVideo: David Yarber via Storyful, AP

 
Článek

Oběťmi se stali J. J. Jefferson a John Painter, kteří měli na starost bezpečnost v soukromém univerzitním areálu. Podle policejní mluvčí Corinny Gellerové muž na zaměstnance zaútočil poté, co byl v areálu vyhlášen ve 13:20 poplach kvůli tomu, že se v areálu pohybuje ozbrojená osoba. Z místa pak uprchl.

Foto: ČTK/AP

Alexander Wyatt Campbell obviněný z vražd na koleji univerzity ve virginském Bridgewateru.

Policii se podezřelého později podařilo dopadnout mimo univerzitní areál ve městě Bridgewater, kam utekl po svých. Při zatčení bylo zjištěno, že má muž střelné poranění. Policisté zatím nevědí, zda se poranil sám, či při střetu se zaměstnanci bezpečnosti.

Motiv nejasný

Sedmadvacetiletý Alexander Wyatt Campbell byl už obviněn ze čtyř trestných činů, včetně dvou vražd. Důvody útoku zatím nejsou známy, není známo ani to, zda jde o studenta nebo člověka nějak spojeného se školou. Soud na něj uvalil vazbu bez možnosti propuštění na kauci.

„Další nesmyslná přestřelka stála život dvou odvážných příslušníků (bezpečnostních sil),“ prohlásil americký prezident Joe Biden. Dodal, že násilí proti policistům a dalším členům bezpečnostních složek musí přestat, a vyjádřil svou solidaritu zasažené univerzitě.

Při střelbě u školy v Minneapolis zemřel žák

Amerika

V Minnesotě policie zadržela dva muže a jednu zbraň v souvislosti s pondělní střelbou před školou ve městě Richfield. Jeden student zemřel, další je nadále v kritickém stavu. „Je potřeba zasáhnout, aby v ulicích nebyly žádné zbraně, a zastavit násilnou kriminalitu,“ prohlásil guvernér státu Tim Walz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám